Parodontologie

Oferim îngrijire zâmbetului tău prin devotament, profesionalism și răbdare.

PARODONTOLOGIE

Parodontologia studiază țesuturile anatomice ale parodonțiului marginal, fiziologia, precum și afecțiunile care îl afectează și posibilitățile de vindecare.

Boala parodontală sau termenul cunoscut de parodontoză poate debuta sub o forma mai ușoară care este gingivita, sau sub o formă mai agresivă, care netratată poate duce la pierderea dinților.

Gingivita apare de cele mai multe ori ca urmare a igienei deficitare și care poate trece spre o formă mai avansată dacă nu este tratată la timp. Parodontita marginală agresivă evoluează rapid prin pierderea țesutului de suport al dintelui. Ca urmarea a acestui proces, gingia se retrage, radacinile se descoperă, sunt însoțite de sensibilitate, dinții devin mobili și mai lungi vizual, și apar pungile parodontale și halena.

Ignorată, această boală limitează posibilitățile de tratament. E important de reținut că această afecțiune este una ireversibilă, ea poate fi doar oprită din evoluție, dacă pacientul se prezintă intr-un timp util la stomatolog. Posibilitățile de regenerare pot fi realizate cu materiale de adiție osoasă sau prin metode radicale, respectiv extracția dinților.

Primele simptome de instalare a bolii parodontale :

  • Halena (respirația neplăcută)
  • Prezența gingivitei cu simptomatologia specifică afecțiunii (sângerare, sensibilitate în timpul periajului)
  • Retracții gingivale însoțite uneori de prurit gingival
  • Resorbții osoase
  • Sensibilitate termică
  • Mobilitate de grad I

   Prevenția cu ajutorul igienizărilor constante (detartraj, surfasaj și periajul profesional), consultațiile periodice la dentist, precum și respectarea periajului de doua ori pe zi, ne ajută să evităm simptomele nedorite ale parodontozei.

Vezi și alte servicii HEXADENT

Te așteptăm cu drag la cabinet!

Call Now Button